Professor Richard Holt er en af verdens førende eksperter inden for diabetes og psykisk sygdom. Nu skal han, som gæsteprofessor i Region Sjælland, være med til at udvikle diabetesbehandlingen for sårbare borgere med samtidig diabetes og psykisk sygdom.

Bevilling bringer international ekspert inden for diabetes og psykisk sygdom til Region Sjælland

10. juni 2021

Til efteråret får Steno Diabetes Center Sjælland et solidt kompetence- og ressourceløft inden for diabetes og psykisk sygdom, når Professor Richard Holt fra University of Southampton i England kommer til Region Sjælland som gæsteprofessor. Besøget er finansieret via en netop offentliggjort bevilling på 250.000 kr. fra Danish Diabetes Academy.

Steno Diabetes Center Sjælland modtager nyheden med stor begejstring og forventningsglæde:

– Richard Holt er en af verdens førende eksperter inden for diabetes og psykisk sygdom, så det er en kæmpe gevinst at få ham til Region Sjælland, hvor han skal være med til at løfte vores forskningsindsats på dette felt. Professor Holt skal desuden være med til at udvikle vores behandlingstilbud til patienter med både diabetes og alvorlig sindslidelse, fortæller Lise Tarnow, centerdirektør for Steno Diabetes Center Sjælland.

Richard Holt bliver tilknyttet Steno Diabetes Center Sjælland over en periode på seks måneder, hvor han skal:

  • Udvikle en forskningsstrategi i samarbejde med forskerne i Psykiatrien Vest – både inden for forebyggelse af, screening for og klinisk behandling af personer med type 2-diabetes og alvorlig sindslidelse.
  • Samle forskere fra forskellige sektorer, som arbejder med type 2-diabetes, prædiabetes og psykiske lidelser, med det formål at designe mindst ét stort fælles forskningsprojekt.
  • Talentudvikle forskere, der arbejder med type 2-diabetes og psykisk sygdom, og styrke deres formidlingskompetencer.

Derudover er det planen, at der skal afvikles ph.d.-seminarer og workshops for at øge opmærksomheden på behandlings- og støttebehov hos mennesker med diabetes og alvorlig sindslidelse blandt sundhedspersonale.

En to-dages konference er også på tegnebrættet. Den skal samle behandlere fra både primær og sekundær sektor, og forskere inden for både type 2-diabetes og psykiatri.

Du kan læse mere om rammerne for bevillingen på Danish Diabetes Academy’s hjemmeside.

Fakta om diabetes og psykisk sygdom

  • Personer med alvorlige psykiske sygdomme har dobbelt så stor risiko for at udvikle type 2-diabetes, sammenlignet med den øvrige befolkning.
  • Personer med både diabetes og en psykisk diagnose har også langt større risiko for at få følgesygdomme og dø af deres diabetes, end personer som kun har diabetes.
  • ’Diabetes og psykisk sygdom’ er et defineret indsatsområde under Steno Diabetes Center Sjælland.
  • I 2020 etablerede Steno Diabetes Center Sjælland Danmarks første ’fusionsklinik’, som samler behandling af svær psykisk sygdom og diabetes under samme tag i Slagelse.