Gå til indhold

Steno Diabetes Center Sjællands Efterbehandlings- og forankringsmidler 2024

PULJEN ER LUKKET - ALLE MIDLER ER UDDELT

Baggrund og formål

SDCS ønsker at understøtte forankring og implementering af læring fra forskningsprojekter. Derfor blev der i efteråret 2023 oprettet en ny pulje på årligt 500.000kr fra SDCS’ forskningsmidler med henblik på at understøtte fx afrapportering, formidling af resultater, implementering og overgang til drift i afsluttende fase af et forskningsprojekt. Der kan søges om beløb på op til 100.000 kr.

Puljen kaldes ’SDCS Efterbehandlings- og forankringsmidler’.

Hvilke forskningsprojekter støttes af SDCS?

Missionen for forskning i SDCS er at bidrage aktivt til visionen for SDCS, som er:

  • At øge livslængde og forbedre livskvalitet for alle personer med diabetes - uanset bopæl og socialøkonomisk status.
  • At mindske sårbare personers risiko for at udvikle diabetes og derved reducere ulighed i sundhed

For at modtage støtte fra ’SDCS Efterbehandlings- og forankringsmidler’ skal projektideen for det afsluttende forskningsprojekt tale ind i denne mission og adressere forebyggelse og behandling af diabetes, eller have fokus på organisation af de dele af sundheds- og socialvæsenet, der berører personer med diabetes.

Se vores forskningsstrategi her

Se nogle af de tidligere støttede projekter her.

Det er vigtigt, at forskningsprojekter i alle faser – ikke mindst den afsluttende – har fokus på den eksisterende praksis i sundhedsvæsnet og hvordan nye erfaringer potentielt kan implementeres. Det er denne implementering af ny viden og læring, som efterbehandlingsmidlerne kan anvendes til.

Hvad kan der søges støtte til

Efterbehandlingsmidlerne kan anvendes til afslutning af projekter, afrapportering (fx artikelskrivning), formidling af resultater, implementering og overgang til drift.

Der kan ikke søges midler til vejledningsarbejde fra seniorforskere. Der kan heller ikke søges midler til deltagelse i kurser og konferencer.

Hvem kan søge

Forskningsprojektet skal være forankret i Region Sjællands sundhedsvæsen (sygehus, kommune, almen praksis mv.) og/eller forskningsmiljøer.

Bedømmelseskriterier

SDCS tildeler midler til både nye og etablerede forskere og fagprofessionelle, der arbejder med forskning, som taler ind i centerets mission.

For uddeling af efterbehandlingsmidlerne vil der blive lagt vægt på, at forskningsprojektet har haft inddraget borgere og patienter samt relevante faggrupper. Desuden vil der blive lagt vægt på, at der er en realistisk plan for implementering/overgang til drift, evt. skalering, og formidling af viden og øvrig læring – og at denne ligeledes er forankret i Region Sjællands sundhedsvæsen. Budget og tidsplan skal være realistisk.


Løbende ansøgning - til og med 12. december 2024

I 2024 kan der uddeles fem portioner af efterbehandlingsmidler af 100.000 kr.

Efterbehandlingsmidlerne kan søges løbende, til og med den 12. december 2024. Vi vil bestræbe os på at besvare din ansøgning indenfor 14 dage.

Ansøgning sendes via det elektroniske ansøgningssystem: efond.dk