Gå til indhold

Diabetesmadkassen - Lær at lave diabetesvenlig mad i eget køkken

Et madserviceforløb til borgere med type 2-diabetes

Formål

Projektets idé er at udvikle og evaluere et madserviceforløb kaldet Diabetesmadkassen. Diabetesmadkassen er et læringsforløb, som støtter borgeren i at lære at lave og forstå principperne for diabetesvenlig mad i eget køkken. Hensigten med forløbet er, at borgeren bliver selvhjulpen og motiveret til at lave og spise diabetesvenlig mad. Projektet har modtaget opstartsmidler til modning af projektideen.

Samarbejdspartnere

Projektet udvikles i samarbejde mellem Steno Diabetes Center Sjælland og Professionshøjskolen Absalon med inddragelse af en bred kreds af interessenter, herunder Diabetesforeningen i Kalundborg, Forebyggelse og Genoptræning i Kalundborg Kommune samt Kalundborg Madservice.

Brugerinvolvering

Opstartsmidlerne vil bidrage til en kortlægning af potentialet for og ønsker til Diabetesmadkassen gennem inddragelse af en bred kreds af interessenter, herunder bl.a. borgere med type 2-diabetes i forskellige livssituationer, kliniske diætister, sundhedskonsulenter, mad- og måltidsprofessionelle og madleverandører.

Infoboks

Tidsplan

01.10.23 – 31.08.24

Forskningsansvarlig

Anja Weirsøe Dynesen
lektor, cand.scient. i human ernæring, cand.odont.,
ph.d. Ernæring- og sundhedsuddannelsen,
Professionshøjskolen Absalon.
E-mail: andy@pha.dk,
Tlf. 72 48 26 47

Støttet af 
  • Projektet er støttet med opstartsmidler fra Steno Diabetes Center Sjælland