Diabetesmadkassen - Lær at lave diabetesvenlig mad i eget køkken
Formål
Projektets idé er at udvikle og evaluere et madserviceforløb kaldet Diabetesmadkassen. Diabetesmadkassen er et læringsforløb, som støtter borgeren i at lære at lave og forstå principperne for diabetesvenlig mad i eget køkken. Hensigten med forløbet er, at borgeren bliver selvhjulpen og motiveret til at lave og spise diabetesvenlig mad. Projektet har modtaget opstartsmidler til modning af projektideen.
Samarbejdspartnere
Projektet udvikles i samarbejde mellem Steno Diabetes Center Sjælland og Professionshøjskolen Absalon med inddragelse af en bred kreds af interessenter, herunder Diabetesforeningen i Kalundborg, Forebyggelse og Genoptræning i Kalundborg Kommune samt Kalundborg Madservice.
Brugerinvolvering
Opstartsmidlerne vil bidrage til en kortlægning af potentialet for og ønsker til Diabetesmadkassen gennem inddragelse af en bred kreds af interessenter, herunder bl.a. borgere med type 2-diabetes i forskellige livssituationer, kliniske diætister, sundhedskonsulenter, mad- og måltidsprofessionelle og madleverandører.
Infoboks
Tidsplan
01.10.23 – 31.08.24
Forskningsansvarlig
Anja Weirsøe Dynesen
lektor, cand.scient. i human ernæring, cand.odont.,
ph.d. Ernæring- og sundhedsuddannelsen,
Professionshøjskolen Absalon.
E-mail: andy@pha.dk,
Tlf. 72 48 26 47
Støttet af
- Projektet er støttet med opstartsmidler fra Steno Diabetes Center Sjælland
Opdateret torsdag den 8. feb. 2024