Nu kan sygeplejersker specialisere sig i diabetes med nyt uddannelsesforløb

18. december 2020

Flere får diabetes, flere lever længere med sygdommen og kompleksiteten i behandlingen øges med ny teknologi og ny medicin. Samtidig ændres organiseringen af opgaven. Diabetessygeplejerskens rolle bliver mere og mere central i takt med den hastige udvikling i diabetesbehandlingen.

Man skal som diabetessygeplejerske kende til den optimale behandling, til ny viden og ny teknologi – og skal ikke mindst være klædt på til at have de vigtige samtaler med mennesker, som har en krævende hverdag med en alvorlig, kronisk sygdom.

Derfor har Steno Diabetes Center Sjælland sammen med Steno Diabetes Center Copenhagen, Steno Diabetes Center Aarhus, Københavns Professionshøjskole, Professionshøjskolen Absalon, VIA University College og Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker udviklet et nyt, landsdækkende uddannelsesforløb for diabetessygeplejersker, som giver muligheden for at specialisere sig i diabetes som sygeplejerske.

Opbygning af uddannelsesforløbet

Uddannelsesforløbet bygger på den nyeste viden og tages inden for 1½ år.

Forløbet er meget praksisnært og giver klinisk anvendelige færdigheder inden for diabetesområdet. Det faglige indhold er udviklet af erfarne diabetessygeplejersker, læger, diætister og psykologer og undervisere, baseret på den nyeste viden på området.

Uddannelsen henvender sig til sygeplejersker med et halvt til halvandet års erfaring med behandling af diabetes. Det favner alle de tværfaglige dele af behandlingen og lægger vægt på en tæt relation til den kliniske hverdag.

Første hold af studerende begynder til foråret 2021.

Læs mere og tilmelding

Læs mere om uddannelsen og tilmeld dig her.

Se film om uddannelsen her.