Mette Wallbohm Olsen tiltræder d. 1. juni 2022 som ny centerchef og leder af Fusionsklinikken
i Steno Diabetes Center Sjælland.

Ny centerchef og leder af Fusionsklinikken til Steno Diabetes Center Sjælland

31. maj 2022

Den 1. juni tiltræder Mette Wallbohm Olsen som centerchef og ny leder af Fusionsklinikken i Steno Diabetes Center Sjælland, hvor hun siden januar 2022 har fungeret som konstitueret leder.

Mette Wallbohm Olsen kommer fra en stilling som leder af et FACT-ambulatorium i Psykiatrisk Center Ballerup. Hun har arbejdet i psykiatrien i mere end 25 år og har en bred erfaring med sig inden for både åben og lukket psykiatri samt det terapeutiske felt. Mette har også mange års erfaring som leder og har både fungeret som oversygeplejerske og afdelingsleder i sin tid i henholdsvis Psykiatrisk Center København og Ballerup.

Binde psykiatri og diabetes tættere sammen

Den nye centerchef ser frem til at arbejde i krydsfeltet mellem diabetes og psykisk sygdom:

– Jeg glæder mig megameget til at blive psykiatriens officielle stemme inden for diabetesområdet i Region Sjælland og binde det psykiatriske og endokrinologiske speciale endnu tættere sammen. Rigtig mange psykiatriske patienter har også diabetes, og jeg kan jo se, hvordan mange ikke har ressourcer og overskud til at passe på sig selv, når de har det dårligt. Vi bliver nødt til at stå på mål for vores patienter i systemet, når de ikke selv kan, siger Mette Wallbohm Olsen.

Centerdirektør Lise Tarnow glæder sig også over den nye centerchef:

– Jeg er meget glad for, at Mette bliver vores nye centerchef i psykiatrien. Diabetes og samtidig psykisk sygdom er en rigtig skidt cocktail. Det er en skal-opgave at gøre noget for denne gruppe af mennesker, der ofte har brug for ekstra støtte. Mette er en kæmpe kapacitet med stor erfaring inden for det psykiatriske område, som jeg er helt sikker på, vi får meget glæde af både i Steno Diabetes Center Sjælland og hele Region Sjælland, siger Lise Tarnow.

Store ambitioner for området

Fusionsklinikken har snart eksisteret i 2,5 år, og Mette ser frem til at videreudvikle på det arbejde, der allerede er i gang.

– Jeg er så sindssygt glad for, at jeg må være med til at arbejde med Fusionsklinikken. De gør et fantastisk stykke arbejde, og jeg glæder mig til at være med til at udvikle klinikken sammen med de dygtige medarbejdere.

Fusionsklinikken har til huse i Psykiatrihuset i Slagelse, men Mette Wallbohm har store ambitioner for klinikken i den kommende tid:

– Mit drømmescenarie er, at Fusionsklinikken får mange samarbejdspartnere i psykiatrien både inden og uden for sygehusene. Jeg håber, at vi kan hjælpe med at opkvalificere og uddanne personalet i diabetes. Vi skylder hinanden og ikke mindst patienterne også at have blik for de livsstilssygdomme, der kan opstå, samtidig med psykisk sygdom. Derfor er der også brug for, at vi uddanner vores folk i fx at screene for og behandle diabetes, fortæller Mette Wallbohm Olsen.

Privat er Mette Wallbohm Olsen bosiddende i Hedehusene. Hun er gift med Peter på 15. år og har to børn på 21 og 17 år.