Abdellatif Aharaz tiltræder som både specialeansvarlig overlæge på Holbæk Sygehus og centerchef hos Steno Diabetes Center Sjælland.

Ny centerchef og specialeansvarlig overlæge til Steno Diabetes Center Sjælland og Holbæk Sygehus

2. maj 2022

Abdellatif Aharaz tiltræder 2. maj som ny centerchef for Steno Diabetes Center Sjælland og ny specialeansvarlig overlæge i endokrinologi på Holbæk Sygehus.

Abdellatif Aharaz kommer fra en stilling som overlæge på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehus. Her har Abdellatif blandt andet været endokrinologisk sengeafsnitsansvarlig og hypofyseansvarlig overlæge. Han blev speciallæge fra Esbjerg Sygehus og Odense Universitetshospital (OUH) i 2017 og har derudover en ph.d.-grad fra Endokrinologisk Afdeling på OUH.

– Først og fremmest glæder jeg mig til at møde mine nye kollegaer på Holbæk Sygehus og lære den nye afdeling at kende. Jeg ser også meget frem til at dykke ned i alle de spændende projekter, som Steno Sjælland arbejder med. Jeg er især optaget af, hvordan man bedre hjælper de socialt og psykisk sårbare diabetesgrupper, og jeg ser også frem til at arbejde med bl.a. sammedagsscreening, transitionen fra barn til voksen med diabetes og gravide med diabetes, fortæller Abdellatif.

I Steno Diabetes Center Sjælland er centerdirektør Lise Tarnow også glad for ansættelsen af Abdellatif Aharaz.

– Jeg ser meget frem til samarbejdet med Abdellatif som centerchef på Holbæk Sygehus. Abdellatif har allerede mange års erfaring med de endokrinologiske patienter i vores region. Han kender til de regionale styrker og udfordringer, hvilket jeg tror bliver et stort plus i hans nye rolle, fortæller Lise Tarnow.

Endokrinologi er fortsat vigtigt

Allerede under sin uddannelse var det endokrinologien, der fangede Abdellatifs opmærksomhed i lærebøgerne.

– Tænk, at disse små molekyler, i ret små mængder, kan gøre så meget ved ens krop – det er da fantastisk.

Og Abdellatif mener også, at endokrinologien fortsat er et vigtigt område.

– Det er kostbart for samfundet, men især for den enkelte og den enkeltes pårørende at gå rundt med ubehandlet eller dårligt reguleret diabetes, og det mener jeg, vi skal og bør prøve at gøre noget ved, forklarer Abdellatif.

Ydmyghed over for sin delte rolle

Abdellatif bliver både specialeansvarlig for hele det endokrinologiske speciale og samtidig centerchef for Steno Diabetes Center Sjælland, der er en regional funktion. Han er godt klar over, at det både bliver sjovt, lærerigt, men også udfordrende at træde ind i den nye rolle.

– Jeg er meget ydmyg over for mine nye roller og håber, jeg kan leve op til forventningerne. Jeg er ikke blind for, at vi fx står med et stort rekrutteringsproblem ikke bare i Holbæk men i hele Region Sjælland, som vi skal finde løsninger på. Men jeg elsker udfordringer og ser det her som en super-udfordring, fortæller Abdellatif.

Privat er Abdellatif Aharaz bosiddende på Nørrebro. Han er gift og har en datter på 3 år samt tre børn fra tidligere ægteskab på 20, 17 og 8 år.