Ny podcastserie giver et kig ind i maskinrummet hos nogle af Danmarks førende diabetesforskere

Ny podcast sætter fokus på diabetesforskning

31. maj 2021

Hvordan gør vi livet bedre for personer med diabetes? Dét vil en ny podcastserie prøve at give svar på. 

‘Diabetesforskerne’ er en ny podcastserie, der sætter fokus på, hvordan forskning kan gøre en konkret forskel i hverdagen for personer med diabetes og deres pårørende. Vi kommer rundt i Danmark og møder nogle af de dygtige forskere, som til dagligt arbejder for at skabe ny viden om diabetes, som på sigt kan være med til at forebygge sygdommen og fremme en bedre behandling af alle former for diabetes.

Hvert afsnit tager lytterne med på besøg hos en ny forsker, der sammen med værten dykker ned i et forskningsprojekt med ét særligt emne – eksempelvis motion, kost, teknologi, følgesygdomme, familierelationer, graviditet, forebyggelse og tværfaglig behandling.

Diabetesforskning er en forudsætning for at kunne behandle diabetes effektivt. Nye forskningsresultater ændrer løbende den kliniske hverdag på hospitalet, og har stor betydning for personer med diabetes og deres pårørende. Derfor er vi hos Steno Diabetes Center Sjælland også meget glade for at være med til at sætte fokus på forskernes vigtige arbejde med denne podcast.

I videoen her på siden kan du få en lille smagsprøve på den nye serie. Du kan lytte til podcasten her.

Fakta om ‘Diabetesforskerne’

  • Podcasten udgives af de fem Steno Diabetes Centre i Danmark og er produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd.
  • Podcasten består af i alt 10 episoder.
  • Hver episode varer mellem 20-40 min og sætter fokus på et særligt forskningsprojekt. Du kan lytte til episoderne uafhængigt af hinanden og i vilkårlig rækkefølge.