Bevilling bringer international ekspert inden for diabetes og psykisk sygdom til Region Sjælland

Den engelske professor Richard Holt skal være med til at løfte Steno Sjællands forskningsindsats inden for diabetes og psykisk sygdom.

Ny podcast sætter fokus på diabetesforskning

Ny podcastserie sætter fokus på diabetesforskning og dens betydning for patienter og deres pårørende

Hvordan fastholder man gode vaner på egen hånd?

Et projektsamarbejde med bl.a. Odsherred Kommune skal støtte borgere, som har gennemgået et kommunalt forebyggelsestilbud, til at holde fast i deres nye, mere aktive vaner.
Billede af den nye tilbygning set udefra

Nyt Steno Diabetes Center i Holbæk sendes i udbud

Region Sjælland sender snart nyt byggeprojekt på Holbæk Sygehus i begrænset udbud. Byggeriet skal sikre bedre rammer for diabetesbehandlingen i Holbæk og bliver samtidig nyt hjem for den regionale enhed under Steno Diabetes Center Sjælland.

Det vikarierende håb

Sidste år startede Fusionsklinikken et projekt med recoverygrupper. I grupperne lærer deltagerne at håndtere deres psykiske sygdom og diabetes i hverdagen. Helt centralt i dette arbejde var ansættelsen af såkaldte peer-medarbejdere, som kender til deltagernes hverdag.

Test af telekonsultationer tegner godt

På Nykøbing Falster Sygehus har en test af telekonsultationer vist gode resultater. Muligheden for en nemmere og mere fleksibel kontakt møder stor opbakning fra både patienter og personale.

Tilmeld nyhedsbrev

StenoNyt er et digitalt nyhedsbrev som fortæller om alle centerets aktiviteter og projekter.

Du kan læse StenoNyt og tilmelde dig her