Foden som indgang til det hele menneske

Kom med Laila Kristiansen på arbejde og bliv klogere på hendes vigtige rolle som fodterapeut på Diabetesambulatoriet på Nykøbing F. Sygehus.

”Pludselig flytter patienten sig i den rigtige retning”

Diabetesambulatoriet på Nykøbing F. Sygehus har indført et system til at prioritere patienterne, så dem med størst behov får mest støtte.

Projekt med fællesklinik stopper

…Men der er god læring at tage med fra projektet, der i to år har tilbudt patienter med både diabetes og hjertekarsygdom behandling i én fælles klinik.

Udgående diabetessygeplejersker arbejder på tværs af afdelinger

Både patienter og kolleger er meget glade for ordningen med udgående diabetessygeplejersker, som arbejder på tværs af sygehusets afdelinger. Nu er ordningen fuldt udrullet på Sjællands Universitetshospital Køge.

Fokus på børn af forældre med type 2-diabetes

En ny rapport fra Steno Diabetes Center Sjælland sætter fokus på børnefamilier, hvor en eller begge forældre lever med type 2-diabetes. Den beskriver familiernes behov for støtte og undersøger hvilken slags sundhedsfremme, der er mest effektiv. Der er nemlig god grund til at have et særligt øje på disse familier.

Første hold igennem ny diplomuddannelse for diabetessygeplejersker

Røde kinder og store smil. Sådan ser en gruppe diabetessygeplejersker ud efter flere flotte taler om deres netop afsluttede uddannelsesforløb. Og der var al mulig grund til at være glad og stolt. Gruppen er nemlig første hold igennem på den nye diplomuddannelse i diabetessygepleje, og det blev fejret denne novemberdag på Professionshøjskolen Absalon.

Tilmeld nyhedsbrev

StenoNyt er et digitalt nyhedsbrev som fortæller om alle centerets aktiviteter og projekter.

Du kan læse StenoNyt og tilmelde dig her