Steno i praksis – et nyhedsbrev til sygeplejersker og andre sundhedsfaglige i primærsektoren

‘Steno i Praksis’ er et nyhedsbrev, hvor vi fortæller om ny viden, initiativer, uddannelsestilbud og arrangementer inden for diabetesområdet i Region Sjælland, som er relevant for dig, der arbejder med diabetes i almen praksis eller kommune.

Hvordan tilmelder jeg mig?
Du kan tilmelde dig ved at udfylde tilmeldingsblanketten til højre på siden, så får du nyhedsbrevet direkte i din indbakke, når det næste udkommer.

Hvor kan jeg læse tidligere udgaver?
Alle tidligere udgaver er tilgængelige her på siden.

Denne gang stiller vi skarpt på peers og partnerskaber som redskaber til at styrke kommunale sundheds- og forebyggelsesindsatser.

Som noget nyt kan sygeplejersker fra primærsektoren i år søge om tilskud hos SDCS til at deltage i den sundhedsfaglige diplomuddannelse “Uddannelseforløb for diabetessygeplejersker”. Læs hvordan du søger i nyhedsbrevet.

Du kan også læse om en ny sårtelefon, som er blevet oprettet på Slagelse Sygehus og høre om en række arrangementer, der er på vej i løbet af foråret.

Læs Steno i praksis – februar 2023 her

Årets sidste udgave af Steno i praksis! Denne gang kan du bl.a. læse om vores kursustilbud for ansatte på bosteder, fejring af det første hold, som har gennemført diplomuddannelsen i diabetessygepleje, og hvordan du bedst støtter personer med diabetes i den søde juletid.

Læs Steno i praksis – November 2022 her.

Denne gang kan du bl.a. læse om en ny rapport – Diabetes i Region Sjælland, som stiller skarpt på diabetes i vores region, et nyt projekt fra Vordingborg Kommune, som skal sikre mere ensartet sårbehandling i den kommunale sundhedspleje og nye diabeteskurser målrettet kommunale sygeplejersker.

Du kan også hilse på Nicolaj og Anders, som er startet hos Steno Diabetes Center Sjælland den 1. oktober og skal være med til at styrke vores tværsektorielle indsats.

Læs Steno i praksis – oktober 2022 her.

I denne udgave kan du bl.a. læse om vores diabetessygeplejerske give gode råd om diabetes og ferie. Derudover kan du læse om nye behandlingsretningslinjer og få et smugkig på vores kursuskatalog.

Derudover kan du også læse mere om vores kommende arrangementer målrettet både sundhedsprofessionelle og borgere

Læs Steno i Praksis – Juni 2022 her.

I denne udgave kan du bl.a. læse om et nyt ph.d.-projekt, som sætter kommunale aktivitetstilbud for personer med type 2-diabetes under lup, ligesom vi ser nærmere på diabetes og ramadan, nye tilskudsregler og den nye sæson af podcastserien ‘Diabetesforskerne’.

Derudover kan du også læse mere om vores kommende arrangementer målrettet sundhedsprofessionelle.

Læs Steno i Praksis – April 2022 her.

I denne udgave kan du bl.a. læse om ‘diabetes og sukker’, to læringsspil om diabetes og et projekt fra Kalundborg, som skal fremme bedre adgang til sundhedsvæsenet for bl.a. personer med etnisk minoritetsbaggrund. Derudover kan der også læses mere om arrangmenter, som Steno Diabetes Center Sjælland tilbyder i 2022.

Læs Steno i Praksis – December 2021 her.

I denne udgave kan du læse om PRO, et kommunikationsredskab, i diabetesbehandlingen. Derudover vil du også kunne læse mere om klyngepakker og finde nogle af vores arrangementer, som vi afholder.

Læs Steno i Praksis – September 2021 her.

I den første udgave kan du læse om nye film på Helbredsprofilen og om COVID.

Læs Steno i Praksis – Juni 2021 her.

Tilmeld nyhedsbrevet Steno i Praksis

First Name: