StenoNyt – et nyhedsbrev til borgere, pårørende og sundhedsprofessionelle

‘StenoNyt’ er et digitalt nyhedsbrev, som fortæller om alle centerets aktiviteter og projekter. Derudover vil man også kunne få information om arrangementer, som Steno Diabetes Center Sjælland afholder.

Hvordan tilmelder jeg mig?
Du kan tilmelde dig ved at udfylde tilmeldingsblanketten til højre på siden, så får du nyhedsbrevet direkte i din indbakke, når det næste udkommer.

Hvor kan jeg læse tidligere udgaver?
Alle tidligere udgaver er tilgængelige her på siden.

I årets første udgave af StenoNyt kan du bl.a. læse om vores nye indsats Fremtidens Diabetesambulatorium, som skal danne rammerne for en ny tilgang til behandling af personer med diabetes i vores region. Du kan også læse om gruppekonsultationer for børn og unge, som nu udbredes til hele Region Sjælland.

Inden for forskning er der netop uddelt bevillinger fra årets Forskningspulje, ligesom du kan lytte med på 3. sæson af podcasten Diabetesforskerne,  som er udkommet, med deltagelse fra to forskere her fra Region Sjælland.

God læsning!

Læs “StenoNyt – Marts 2023” her

I årets sidste udgave af StenoNyt kan du bl.a. læse om en ny rapport, som ser nærmere på børn af forældre med type 2-diabetes. Vi besøger også de udgående diabetessygeplejersker på SUH Køge og vi fejrer Dorte, som i år har haft 40 år jubilæum som sygeplejerske på Holbæk sygehus.

Vi dykker også ned i vores hotline om diabetiske fodsår og hører, hvordan det er gået efter et års pilotdrift. Og du kan også læse om, hvordan du søger SDCS’ Forskningspulje 2023.

God læsning og glædelig jul og godt nytår!

Læs “StenoNyt – December 2022” her

I denne udgave kan du bl.a. læse om en ny rapport, som kortlægger forekomsten af diabetes i Region Sjælland. Vi dykker også ned i sammenhængen mellem nyresygdom og diabetes, ligesom vi fortæller om, hvilke forskningsprojekter, der har modtaget bevillinger fra Steno Sjællands Sommerpulje, som netop er blevet uddelt. Der er også en oversigt over efterårets mange arrangementer. Rigtig god læsning!

Læs “StenoNyt – September 2022” her

I denne udgave kan du bl.a. hilse på vores nye centerchef og leder af Fusionsklinikken, Mette Wallbohm Olsen. Mette får nok at se til, nu hvor Fusionsklinikken er blevet forlænget med 5 år. Dét kan du også læse mere om. Derudover er nyhedsbrevet krydret med vores nye kursuskatalog, besøg hos det nye netværk for diabetesteknologi, samt en artikel om en ny datarapport, der for første gang giver et samlet overblik over sammedagsscreening på tværs af Region Sjælland.

Læs “StenoNyt – Juni 2022” her

I denne udgave kan du bl.a. læse om vores nye centerchef i Steno Diabetes Center Sjælland, et nyt initiativ som skal systematisk screene for autonom neuropati, Region Sjællands nye faglige profil i de multidisciplinære fodteams (MDT) – en socialrådgiver, som støtter fodpatienter og personale, samt uddelingen af 6,2 mio. kr. til 10 forskningsprojekter i diabetesforskning i Region Sjælland.

Læs “StenoNyt – Maj 2022” her

I denne udgave kan du bl.a. læse om et forskningsprojekt med fokus på pårørende som en ressource i behandling af diabetiske fodsår, et nyt fodværksted på Holbæk Sygehus, uddeling af 6,2 mio. kr. fra SDCS’ Forskningspulje 2022 til 10 projekter i Region Sjælland, et nyt videounivers om diabetes på Helbredsprofilen.dk og vores årsberetning 2021, som er udkommet.

Læs “StenoNyt – Marts 2022” her

Denne udgave indeholder bl.a. årets julehilsen fra Steno Diabetes Center Sjælland. Derudover kan du læse mere om den nye ordning med Diabetesambassadører, som skal være bindeled mellem de udgående diabetessygeplejersker og de sengeafsnit, som har mange indlagte diabetes patienter. Desuden kan du læse mere om diabetesbrætspillet “Lev og vind med Diabetes”, som er målrettet Børn og unge med type 1-diabetes. Til sidst kan du læse mere om arrangementer, som Steno Diabetes Center Sjælland har været med til at afholde samt om nye arrangementer, som vil blive afholdt i det nye år.

Læs “StenoNyt – December 2021” her

Denne udgave handler bl.a. om vores nye indsatsområde – Handicap og diabetes, vi fejrer succesen med sammedagsscreening, fortæller om international interesse i et forskningsprojekt om hjemmebesøg børnefamilier og hvordan vi arbejder med kompetenceudvikling af diabetessygeplejersker.

Læs “StenoNyt – September 2021” her

Denne udgave handler bl.a. om en ny diabetespodcast om diabetesforskning, Fusionsklinikkens peer-medarbejdere, som er en helt central del af et nyt recoverygruppeforløb i klinikken og en international eksperts ankomst i Region Sjælland.

Læs “StenoNyt – Juni 2021” her

Denne udgave handler bl.a. om det nye diabetespanel, som skal bringe os endnu tættere på hverdagen med diabetes, 77-årige Evald Sørensen som er meget tilfreds med sammedagsscreening-forløbet og Stenos forskningsbevillinger på 7,3 mio. til 11 diabetesforskningsprojekter.

Læs “StenoNyt – April 2021” her

Denne udgave handler bl.a. om den udgående diabetessygeplejeske i covid-tid, medicinsamtaler for diabetespatienter med sprogudfordringer og 12-årige Astrid, som er glad for SDCSs tilbud om gruppebaserede diabeteskonsultationer, også kendt som “DIA-venner”.

Læs “StenoNyt – Februar 2021” her

Denne udgave indeholder bl.a. en årlig julehilsen fra Steno Diabetes Center Sjælland. Desuden kan du læse om nogle af Stenos igangværende, spændende initiativer og projekter. Såsom et nyt diabetes-brætspil, som skal kompetenceudvikle medarbejderne i kommunerne og den udgående diabetessygeplejerske, som dagligt gennemgår patienter på ortopædkirurgiske afdeling på Sjællands Universitetshospital Køge.

Læs “StenoNyt – December 2020” her

Denne udgave handler bl.a. om Diabetesbussen, Fusionsklinikkens officielle åbning og en brugerrepræsentant med type 1-diabetes fra Steno Diabetes Center Sjællands forskningsråd

Læs “StenoNyt – Oktober 2020” her

Denne udgave handler bl.a. om ny hjerte- og diabetesklinik i Holbæk, distanceundervisning, et forskningsprojekt, som skal styrke sundheden på erhvervsskolerne samt fokus på teleambulatorier.

Læs “StenoNyt – August 2020” her

Denne udgave handler bl.a. om diabetesudvikling i en coronatid, det virtuelle diabetesambulatorium, Steno Diabetes Center Sjællands nye forskningsråd, samt hvordan nye fodterapeuter og fodværkstæder skal reducere mængden af fodsår.

Læs “StenoNyt – Maj 2020” her

Denne udgave handler bl.a. om fejringen af nye gruppekonsultationer, året der gik, millionbevillinger til diabetesforskning og hvordan samarbejde skal styrke forskning og uddannelse.
Læs “StenoNyt – Februar 2020” her

Denne udgave handler om nye træningsvideoer til dialysepatienter, to nye ph.d.-projekter om fodsår, lægekonsulenter der bygger bro, og bedre rammer for diabetesbehandlingen i Region Sjælland.
Læs “StenoNyt – December 2019” her

Tilmeld nyhedsbrevet StenoNyt