Nyt diabetespanel skal give vigtig viden til arbejdet med diabetes i Region Sjælland

9. marts 2021

Steno Diabetes Center Sjælland (SDCS) har en ambition om at tænke brugerne ind alle steder. Derfor oprettes nu et diabetespanel, hvor mennesker med diabetes og deres pårørende kan komme med input og erfaringer om hverdagen med diabetes.

Det nye diabetespanel er for alle med diabetes og deres pårørende, der er fyldt 18 år. Formålet med panelet er at komme tættere på hverdagen med diabetes, så initiativer og forskningsprojekter, der udgår fra centeret, altid er med udgangspunkt i brugernes behov og ønsker.

– Vi håber, at diabetespanelet kan hjælpe med at give en masse relevant input fra dem, der har diabetes inde på livet, og vi håber at kunne lære en masse, som vi kan bruge i vores initiativer. Vi kan altid blive bedre, og det er vigtigt for os at inddrage og tage dem med på råd, det hele drejer sig om. Vi håber derfor, at man tilmelder sig, også selvom man fx kun har lyst til at svare på spørgeskemaer, fortæller projektleder Betina Fabricius Lademann, som står i spidsen for panelet.

Hvad kræver det at være med?

Som paneldeltager er man anonym, og det kræver blot, at man har en e-mailadresse. Alle over 18 år kan være med i panelet, uanset om man er pårørende til et barn eller en voksen med diabetes eller selv lever med diabetes. Det er også underordnet, hvorvidt man modtager behandling i almen praksis eller på et af regionernes sygehuse.

4-6 gange om året vil man som paneldeltager modtage et spørgeskema fra Steno Diabetes Center Sjælland, som kan handle om forskellige aspekter af livet med diabetes. Yderligere kan man blive spurgt, om man har lyst til at deltage i workshops til udvikling af konkrete initiativer eller forskningsprojekter i regi af SDCS. Som paneldeltager deltager man i det omfang, man har tid og lyst til, og kan til enhver tid afmelde sig igen.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig diabetespanelet allerede nu via linket nedenfor.

Læs mere og tilmeld dig her