Små træningsvideoer skal få dialysepatienter op på sengecyklen

26. november 2019

Videoerne indeholder viden og gode råd til livet med Diabetes, og viser bl.a. opvarmningsøvelser og styrketræning.

​Når man er i hæmodialyse for at få renset blodet via en kunstig nyre, er ventetiden lang. Klinisk sygeplejerspecialist Hanne Bondehøj og klinisk diætist Sofie Wendelboe på Nykøbing F. Sygehus har taget initiativet til at få lavet 12 små træningsvideoer i samarbejde med Helbredsprofilen.dk.​

– Vores patienter er tit trætte på grund af sygdommen og den tidskrævende behandling. Derfor kan det være svært at holde sig fysisk aktiv. Vi håber, at vores nye film kan inspirere til at få bevæget sig mere, mens man er i dialyse. Der er indkøbt iPads til afdelingen, så personalet kan hjælpe i gang med at bruge videoerne, og vi glæder os til at bruge filmene sammen med patienterne, fortæller Sofie Wendelboe.

Filmene er en del af et satspuljeprojekt fondet af Sundhedsstyrelsen. Projektet foregår på Nykøbing F. Sygehus og Sjællands Universitetshospital og er i tæt samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland og Helbredsprofilen.dk.

Helbredsprofilen.dk skal henover de næste år producere flere film til diabetespatienter og -pårørende sammen med alle fem Steno-centre i landet.